Send private message

You must be logged in to send a private message.

Friends

No friends yet.

Group membership

Activity

  • RJCalifornia I am using the xampp-win32-1.7.4-VC6 I went to security in phpadmin and created user name and password there. I created a db and gave it all privileges as per the instructions I linked to earlier. But it is not showing any tables. Is... view reply
  • Steve Thank you for responding. The password is correct. I wrote it down and have been using the same one for ease while I learn all of this. when I look at the engine/settings file it doesnt show the details I entered CONFIG->dbuser =... view reply
  • How do I fix this message when I am using phpAdmin/mySQL. As I think that this may be part of the problem. The additional features for working with linked tables have been deactivated. To find out why click here. I click on the link, but am not... view reply
  • I know that this is something to do with mySQL.  When I create a db in mySQL I am missing something. There are no tables etc. Is this right? I have been following the directions from here. Can anyone point me in the right...
    • RJCalifornia

      I am using the xampp-win32-1.7.4-VC6

      I went to security in phpadmin and created user name and password there.

      I created a db and gave it all privileges as per the instructions I linked to earlier. But it is not showing any tables. Is that right? I think every other time I have created a db in mySQl it automatically set up tables? It has been months since I have dont anything like that though, So may be wrong.

      I then used the same details in the Setup Page.

      Tracy

    • Did you put localhost for the hostname?

       

      Privileges to the user, not the database, did you do that?

       

      If it connects, it will create the tables. 

      Rodolfo Hernandez

      Arvixe/Elgg Community Liaison

    • Try this

      1. Rename htaccess_dist to .htacees
      2. Edit the settings.php file and add all the required details
      3. Now hit the URL and try to complete the setup
  • trakka replied on the discussion topic .htaccess install problem
    Ok. I am going to uninstall and start again. I have a db in mySQL called elgg, but there are no tables. I am assuming that this is a problem. Will let you know how I go. Thanks for the help so far. Tracy view reply
  • trakka replied on the discussion topic .htaccess install problem
    Team Webgalli Thanks - but as a total newbie to all of this.. What is correct??? The details I entered on the elgg page are not showing up. So where it is dbpass it shows "" How do I fix that? Tracy view reply
  • trakka replied on the discussion topic .htaccess install problem
    Thanks. I renamed the file .htaccess - but now it is coming up: Elgg couldn't connect to the database using the given credentials. Any ideas what that could be? Thanks Tracy     view reply
  • trakka added a new discussion topic .htaccess install problem in the group Elgg Technical Support
    I am trying to install Elgg using WAMP for windows. It is giving me the following area message: Elgg requires a file called .htaccess to be set in the root directory of its installation. We tried to create it for you, but Elgg doesn't have...
    • Team Webgalli

      Thanks - but as a total newbie to all of this.. What is correct???

      The details I entered on the elgg page are not showing up. So where it is dbpass it shows ""

      How do I fix that?

      Tracy

    • Delete the settings.php and hit the URL again. This will start with a new install.

    • Ok. I am going to uninstall and start again. I have a db in mySQL called elgg, but there are no tables. I am assuming that this is a problem. Will let you know how I go.

      Thanks for the help so far.

      Tracy