Send private message

You must be logged in to send a private message.

Friends

Activity

  • pa replied on the discussion topic some content missing after upgrade from 1.5 to 1.7.1
    As of my previous post, I found more information that might be helpful During upgrade from 1.5 to 1.7.1, when I hit http://elggHostname/upgrade.php. From the outside, it went  smoothly but there were errors in the log file as show... view reply
  • pa replied on the discussion topic some content missing after upgrade from 1.5 to 1.7.1
    It looks like there is some problems in my database, it is probably due to my unknow mistakes. When trying to investigate the issues I have, I come across to another problem which I can reproduce now.   After upgrade from 1.5 to 1.7.1, when... view reply
  • pa added a new discussion topic some content missing after upgrade from 1.5 to 1.7.1 in the group Elgg Technical Support
    Hi, I have just upgraded elgg1.5 to 1.7.1 Things seems to work fine, almost all data are retained. But I have few issues and wonder if anyone has similar experience after upgrade... 1. Site announcement which exists in 1.5 is now missing in...
    • We've had no reports besides yours of

      1. site messages disappearing on an upgrade
      2. group discussion topics disappearing on upgrade
      3. group files disappearing on upgrade
      4. group pages in 1.7 not appearing
      5. duplicate notifications in 1.7

      There was only one or two small changes to the database schema and none of those changes should result in this.

      I'm not really sure what to suggest since many have upgraded and no one else has reported these things. I guess we could take them one at a time.

      By site message, I assume you mean the site message on the riverdashboard. Can you give more details on the problem and how you have investigated this?

    • It looks like there is some problems in my database, it is probably due to my unknow mistakes.

      When trying to investigate the issues I have, I come across to another problem which I can reproduce now.

       

      After upgrade from 1.5 to 1.7.1, when navigate to one of existing groups, I experience DatabaseException...

       *** FATAL EXCEPTION *** : exception 'DatabaseException' with message 'You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'and  e.site_guid = 1 and  e.container_guid = 4 and ( (1 = 1)  and e.enabled='yes' at line 1\n\n QUERY: SELECT count(e.guid) as total from elgg15entities e join elgg15objects_entity o on e.guid=o.guid where  e.type='object' and  e.subtype= and  e.site_guid = 1 and  e.container_guid = 4 and ( (1 = 1)  and e.enabled='yes')' in /var/www/html/elgg15Bak/engine/lib/database.php:188\nStack trace:\n#0 /var/www/html/elgg15Bak/engine/lib/database.php(323): execute_query('SELECT count(e....', Resource id #54)\n#1 /var/www/html/elgg15Bak/engine/lib/group.php(535): get_data_row('SELECT count(e....')\n#2 /var/www/html/elgg15Bak/engine/lib/entities.php(2357): get_objects_in_group('4', 'blog', 0, 0, '', 5, 0, true)\n#3 /var/www/html/elgg15Bak/mod/blogextended/views/default/groups/groupcontents.php(19): list_entities_groups('blog', 0, '4', 5, false, false, false)\n#4 /var/www/html/elgg15Bak/engine/lib/elgglib.php(272): include('/var/www/html/e...')\n#5 /var/www/html/elgg15Bak/mod/groups/views/default/groups/profileitems.php(25): elgg_view('groups/left_col...', Array)\n#6 /var/www/html/elgg15Bak/engine/lib/elgglib.php(272): include('/var/www/html/e...')\n#7 /var/www/html/elgg15Bak/mod/groups/groupprofile.php(37): elgg_view('groups/profilei...', Array)\n#8 /var/www/html/elgg15Bak/mod/groups/start.php(326): include('/var/www/html/e...')\n#9 /var/www/html/elgg15Bak/engine/lib/pagehandler.php(43): groups_page_handler(Array, 'groups')\n#10 /var/www/html/elgg15Bak/engine/handlers/pagehandler.php(20): page_handler('groups', '4/mac-users/')\n#11 {main}, referer: http://pinateelgg/pg/groups/world/

      I have mysql v. 5.0.77 installed.

      Can anyone please suggest?

      Thanks

      pa

       

       

       

    • As of my previous post, I found more information that might be helpful

      During upgrade from 1.5 to 1.7.1, when I hit http://elggHostname/upgrade.php. From the outside, it went  smoothly but there were errors in the log file as show below...

      ...

      [Wed May 05 15:17:33 2010] [error] [client 140.159.197.93] There were a number of issues:  Incorrect sub part key; the used key part isn't a string, the used length is longer than the key part, or the storage engine doesn't support unique sub keys\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15users_entity` ADD  KEY `code` (`code`(50)); Unknown table 'elgg15privileged_paths'\n\n QUERY: DROP TABLE `elgg15privileged_paths`;
      [Wed May 05 15:17:34 2010] [error] [client 140.159.197.93] There were a number of issues:  Duplicate column name 'object_type'\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15system_log` ADD COLUMN `object_type` varchar(50) NOT NULL AFTER `object_class`; Duplicate column name 'object_subtype'\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15system_log` ADD COLUMN `object_subtype` varchar(50) NOT NULL AFTER `object_type`; Unknown column 'object_event' in 'elgg15system_log'\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15system_log` MODIFY  `object_event` varchar(50) NOT NULL;
      [Wed May 05 15:17:34 2010] [error] [client 140.159.197.93] There were a number of issues:  Duplicate column name 'access_id'\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15system_log` ADD COLUMN `access_id` int(11) NOT NULL AFTER `performed_by_guid`; Duplicate column name 'enabled'\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15system_log` ADD COLUMN `enabled` enum ('yes', 'no') NOT NULL default 'yes' AFTER `access_id`; Can't DROP 'enabled'; check that column/key exists\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15system_log` DROP KEY `enabled`;
      [Wed May 05 15:17:34 2010] [error] [client 140.159.197.93] There were a number of issues:  Duplicate column name 'owner_guid'\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15system_log` ADD COLUMN `owner_guid` int(11) NOT NULL AFTER `performed_by_guid`; Can't DROP 'owner_guid'; check that column/key exists\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15system_log` DROP KEY `owner_guid`;
      [Wed May 05 15:17:34 2010] [error] [client 140.159.197.93] There were a number of issues:  Can't DROP 'code'; check that column/key exists\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15users_entity` DROP KEY `code`;
      [Wed May 05 15:17:34 2010] [error] [client 140.159.197.93] There were a number of issues:  Can't DROP 'name'; check that column/key exists\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15datalists` DROP KEY `name`; Multiple primary key defined\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15datalists` ADD PRIMARY KEY `name` (`name`);
      [Wed May 05 15:17:34 2010] [error] [client 140.159.197.93] There were a number of issues:  Unknown table '__upgrade_2008112001'\n\n QUERY: DROP TABLE __upgrade_2008112001;;
      [Wed May 05 15:17:34 2010] [error] [client 140.159.197.93] There were a number of issues:  Duplicate column name 'banned'\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15users_entity` ADD COLUMN `banned` enum ('yes', 'no') NOT NULL default 'no' AFTER `code`;
      [Wed May 05 15:17:34 2010] [error] [client 140.159.197.93] There were a number of issues:  Can't DROP 'description'; check that column/key exists\n\n QUERY: ALTER TABLE `elgg15groups_entity` DROP KEY `description`;

      ...

      I am not sure what if this is a cause of problem of my previouse post?

       

      thanks

      pa

  • Hi, This plugin works fine in Elgg 1.5. But there is the following error in Elgg 1.7.1 when trying to post a message " Form is missing_token or _ts fields " Any suggestions? Thanks pa  
  • pa commented on the plugin blogextended
    Hi, this plugin won't work on Elgg1.7.1. I can't see combo cox 'Content Type' and 'Assign To' appearing on the blog page. I have it worked in Elgg1.5. Any suggestion? pa
  • pa joined the group Event calendar
  • pa replied on the discussion topic elgg security issue
    [[Edited for content]] view reply
  • pa replied on the discussion topic elgg security issue
    I have just tested with Elgg 1.7 installed, can not reproduce.  It looks like the problem happens only in Elgg 1.5. Unfortunately, our production is 1.5 I think I will report this issue to security team. if anyone comes up with an idea,... view reply