Multisite beta 2.3.4 for Elgg 1.5 and Elgg 1.6.1 v2.3.4

Release Notes

multisite Beta 2.3.4 for elgg 1.5 and elgg 1.6

What's new ?

This version includes :

- Major security changes when a user switch from one site to another
- More warnings to avoid wrong initiation of the plugin
- Some bugs correction
- New english language (Thanks theFather)

 

  *****************************************************************
You can go to a demo site there : http://www.nouvelleagora.com/sandbox/

once there :

  • Create an account
  • Go to the tools->communities menu
  • Create a community (will be your private full elgg social network)
  • Connect to your new community
  • Use the adminsite menu to add new tools and change the them

   ********************************************************************

Content =

  • folder multisite
  • folder elgg15
  • folder elgg16




IMPORTANT

This plugin is based on the dynamic creation of subdomains.
So you have to :

- in your vhost : add an alias
- in your dns : add * A

If you are using wamp, you wont be able do create subdomains dynamicly so you have to pre-declare you subdomains in your windows/system32/drivers/etc/hosts file


Now go :

1) unzipp the multisitebeta23 folder somewhere on your local pc

2) unzipp the multisite folder in your mod directory and enable the plugin

If you run elgg 1.5 you should use the files il the elgg15 folder (folder elgg16 if you run elgg 1.6.1)

then

3) copy the files : multisite.php, elgglib.php, notification.php from the engine/lib folder to your site engine/lib folder


4) copy the files : start.php from the engine folder to your site engine folder

5) Replace simplecache/view.php with the simplecache/view.php provided with the plugin

Now the multisite feature should work and the caches (elgg_views and simplecache) are splitted in different directories, one simple_cache and one elgg_view cache by community


The following step are mandatory only if you want to split the logs and river data for each community(site).

6) add a new row to your river table, call it site_guid (bigint)
7)add a new row to your system_log table, call it site_guid (bigint)

8) copy the files : river2.php and system_log.php from engine/river$log_lib folder to your site's engine/lib folder


Now the river will give to a community the events that have been created in that community, and no other ones.



Then go to your site and :

9) go to admin->communities menu -> init multisite and init the plugin with your default value


10) go to admin->communities menu -> Plugin setting and set your installed plugins as global, local, theme or hidden

Have fun and join the multisite group on elgg.org to share your experience

  • I installed it on 1.6.1, but now everything looks wierd! All the CSS is lost I think... or something like that. 

  • The multisite plugin uses a site specific filepath and simplecache file naming scheme.  If you get CSS problems (assuming you have turned on filepath and simplecache), you will need to delete all cached files under you elgg data directories, then refresh the page a few times.  Hope this helps.

  • Hi Fabrice, thanks for your work.

    Please I have some problem installing this plugin and I need your help.

    1)  - in your vhost : add an alias
         - in your dns : add * A

    Q.  Please how to add alias? I know this is embarrassing question but bear with me.

    Please a little diagram or sample :

    2)  -add a new row to your river table, call it site_guid (bigint)
         -add a new row to your system_log table, call it site_guid (bigint)

               Q. How?  Which folder and file?  Can you share sample of these tables?

    Sorry for my poor English and my lack of knowledge about coding.

    I heard that practice makes perfect.

    Thanks and God bless

  • Hi Kiro, 

     

    Thanks for the help, but it still doesn't work. I deleted everything in the directories and it still isn't working. I have refreshed the pages a few times.... Any other ideas what could be wrong? 

     

    I am also interested in the vhost thing if anybody could please help... To where are the aliases supposed to point? 

  • @Tamir 

    Sorry , ive been away from my desk for a while, and i didn t chexk my messages here....

    There are 3 files working together :

    engline/lib/elgglib.php,      engine/start.php  and simplecache/views.php

    You need to upload the three files in your installation, otherwise nothing will work... make sure you did it  and let me know

    @Paul

    The vhost file is a php config file, unfortunately, you'll find it in different places depending on the unix you use .... the point is that you need to be abble to access and edit those files and this is depending on your hosting...what is your hosting ? shared? private ?

  • hi

    looks i can only edit my profile page when im in a community created byme, but not in others.

    i mean the  "edit page" button in pg/profile/username, not the "edit profile"

    is that the correct behaviour?

  • Hi Weedy,

    This is not the correct behaviour. You can register to the sandbox and see how it should go

    http://www.nouvelleagora.com/sandbox

  • actually, this is happening on your demo site, I registered there, created a community but the edit page only works in the community created by me, not in others inclding /sandbox

  • @weedy  Sorry i cant reproduce that ... i connect to the sanbow with a standard user account (not admin), register to a site i have not created myself, go tomy profile page, click on the "edit page" button, get the edit page, add widgets on my page and save and its done ...

    image

    image

  • Is this plugin "multisite" is in conflict with other plugins ?
    I have some trouble with his installation and his display. (no CSS, blank page, ...)

  • Kiro, 

    I still have no luck with the CSS problems. I have tried many different things. I am trying on a brand new 1.6.1 installation. It just doesn't work properly. 

     

    Regarding the hosts... what do I need to to? 

    I have an account at arvixe, and the DNS is set up properly, I can also set up aliases, but I don't understand what the vhost is. But to where am I supposed to point the aliases?? 

     

    Because I would realy like to get this plugin to work as it seams like a realy worth-while plugin. 

  • @Tamir

    If you are running a brand new installation, please first check that simplecache is running with the standard code. If it is not, this should be a pb with your data folder path so you jeut need to set it up according to the elgg specifications.

    Once everything is ok, upload the following files on your server

    engline/lib/elgglib.php,      engine/start.php  and simplecache/views.php

    and then see how it goes. You shouldn't see any changes on your screen, but now you get new caches folders in the data folder.

    If everything is ok, now you can activate the multisite plugin

    Let me know how it goes

    The vhost setting is needed to handle the subdomain switching, you will need to have the rights to edit the php vhosts settings. Usually you need a ssl connexion to your server. Check if arvixe allows you to do this.

    Regards

  • I got the simplecache to work!! 

    I dissabled simplecache - then installed this plugin and changed the cache file - and then enabled simplecache again, and now it works. 

  • Hi Fab,
    I think that there is a bug of session. When one disconnects oneself from sub site,  one keeps the session on the other subsites... Another person who passes behind will be able to recover the open sessions.

  • make a "all" logout ;)

  • Maybe a popup that says, "Important! Would you like to log out of all BlahBlah sites?"  "Yes" or "No"

  • I enabled multisite.  and when I specify http://xxx.org as the domain it automatically configures it as www.xxx.org
    Hence my url for the multisite is incorrect.  Hwo do I fix this.   I tried disabling ht emultisite and again reenabling and then correcting it. 

     

    Also what is all networks and No networks

    what is in and out.

  • What is the difference between creating a club or a standard community please?

  • Hi all,

    I've a problem with this multisite plugin and the siteaccess plugin : when a user register on a community, the system doesn't show any message that prove he has been correctly registered. He can also logged in immediately on the community without having validate his mail adress !!!!!

    How is it possible ??

  • bonjour Fabrice.

    j'ai installé Elgg 1.7.1, et j'utilise WampServer Version 2.1; mon OS est Windows  7 Edition Familiale Premium 
    J'e voudrais utiliser ce plugin:

    j'ai donc copié les différents fichiers et j'ai créé les colonnes suivants

    ·         River.site_guid (bigint)

    ·         system_log.site_guid (bigint)

    quand je lance mon site, la page est blanche. pouvez vous m'aider???

     

  • bonjour Fabrice.

    j'ai installé Elgg 1.7.1, et j'utilise WampServer Version 2.1; mon OS est Windows  7 Edition Familiale Premium 
    J'e voudrais utiliser ce plugin:

    j'ai donc copié les différents fichiers et j'ai créé les colonnes suivants

    ·         River.site_guid (bigint)

    ·         system_log.site_guid (bigint)

    quand je lance mon site, la page est blanche. pouvez vous m'aider???

     

  • bonjour Fabrice.

    j'ai installé Elgg 1.7.1, et j'utilise WampServer Version 2.1; mon OS est Windows  7 Edition Familiale Premium 
    J'e voudrais utiliser ce plugin:

    j'ai donc copié les différents fichiers et j'ai créé les colonnes suivants

    ·         River.site_guid (bigint)

    ·         system_log.site_guid (bigint)

    quand je lance mon site, la page est blanche. pouvez vous m'aider???

     

Stats

  • Category: Uncategorized
  • License: GNU General Public License (GPL) version 2
  • Updated: 2014-11-17
  • Downloads: 2518
  • Recommendations: 1

Other Projects

View Fabrice's plugins