Group activity

  • I just released this version. Please download from http://community.elgg.org/pg/plugins/izap/read/385079/izap_videos-35-candidate-release-cut-down-background-database-processing Thanks view reply
  • Yes this will use elgg db. Actual video entities would be saved in the elgg db. The extra overhead of queue has been cut down from elgg db and shifted to sqlite. Easy sql statements to deal with columns instead of thousand of rows. So this would be... view reply
  • most excellent, this 3.5 still uses elgg db correct ?   thanks so much view reply
  • I posted this discussion to collect feedback from all of you. In last couple of days, We were having queries of intense background processing of izap_videos plugin. That is something obvious with izap_videos plugin on elgg framework. In case of ON...
  • Mark Bridges replied on the discussion topic ffmpeg fail in server test... what to do?
    @Durangod Many thanks for getting back to me.  I have had a little test, and you are right, it all seems to work at the moment... magic!  I am using a Cloud Server, so I guess this is the same as a shared server, so this might well explain... view reply
  • Imoutofhere replied on the discussion topic ffmpeg fail in server test... what to do?
    Mark, if your on a shared server, most of them do not have FFmpeg available, mine runs just fine without it, thats the only fail i get in that screen.  The only way in most cases to get connected to that from what i understand is the be on a... view reply
  • Mark Bridges added a new discussion topic ffmpeg fail in server test... what to do?
    I have installed the latest version of the izap Video plugin, but when I run the server test, I get a nasty little "FFmpeg Fail" message.  Please can someone tell me in simple terms how to fix this?  Mark.
    • Mark, if your on a shared server, most of them do not have FFmpeg available, mine runs just fine without it, thats the only fail i get in that screen.  The only way in most cases to get connected to that from what i understand is the be on a vps (virtual private server) or a dedicated server all by yourself.  At least that is how my host works and thats the info im getting from other hosts as well.

    • @Durangod Many thanks for getting back to me.  I have had a little test, and you are right, it all seems to work at the moment... magic!  I am using a Cloud Server, so I guess this is the same as a shared server, so this might well explain the issue.  ( but I am pretty sure it passed on my old standard shared server host).  Thanks again.

       

  • iionly replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    @iZAP: Thanks, I might test out version 3 svn soon, because vazco_mainpage now is ready to embed it on the main page. Though I must say that I'm still a bit worried because of the many comments about queue problems. With version 2.5 I've no queing... view reply
  • Abrikos replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    Please tell me what a stable version of ffmpeg you're using, and (or) give the download link! Video really is not deleted from the server, I have many users, and even though I have 3 terabytes of memory on the server, but the place is quickly spent,... view reply
  • iZAP replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    @iionly:Well videos should be deleted from directories. I will see this issue and if confirmed, than i will fix this. In the coming release, we are coming with more control over queue. So many updates and recommended to upgrade version 3.0. I hope,... view reply
  • iionly replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    @iZAP: What about the issue with deleting of video files from the user directories when the videos are deleted from the site? Is it a bug that they remain on the server or is it intended that they stay? I use version 2.5 myself and can't update... view reply
  • iZAP replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    @Abrikos:Please try your video on http://elgg.izap.in. and submit your results. We just recently compiled our ubuntu server (Debain based) with the latest ffmpeg-svn version. If your videos works on our server than it would be the problem with the... view reply
  • iZAP replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    Please help us to improve "izap_videos". In this release, we got so many queries regarding queue management. We are working to improve queue management. To do so, all of you are requested to try your videos which are failed at "http://elgg.izap.in".... view reply
  • Abrikos replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    I use my full Debian (Linux) server, a video for me is crucial and I have too many users, so I can delete them manually, video, and what to do with the videos that user has deleted itself, and they remained on the server? Check all users what videos... view reply
  • iionly replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    Sorry, that ffmpeg command doesn't work for you. If you are testing the Elgg installation on your own server, have you tested the command on the command line directly? Maybe you did, but then you would at least know if the encoding problem is due to... view reply
  • Abrikos replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    You solved the problem with removing the video files on the serverin version 2.5 ? My server configuration: Path for the PHP interpreter: /usr/local/php-5.3.1-fpm/bin/php Video converting comman: /usr/bin/ffmpeg -y -i [inputVideoPath] -vcodec... view reply
  • iionly replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    In case of ffmpeg problems with encoding it might help you not to use the default command. I also had problems with videos getting stuck in queue at first and my webhoster blamed it on izap_videos. By trial and error I found out that for example the... view reply
  • Abrikos replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    Yes, I use version 3.0 and this very big problem for me ! When converting files stuck in the queue and encode these files is not possible! We have to reset all. Encoding is not very stable ... And the files are not deleted from the server. These are... view reply
  • iionly replied on the discussion topic problem with deleting videos from the server
    I have the same problem with izap_videos 2.5 Final Release. Do you have installed version 3.0 of izap_videos? I asked the same question in the plugins section. I wanted to know if this problem is solved with version 3.0. If it still occurs it would... view reply
  • Abrikos added a new discussion topic problem with deleting videos from the server
    When you delete a video on the site, they are deleted, the message: "Video removed successfully, but in the directory tmp, in the Users folder in the folder uploaded-> original video files encoded video file and pictures for each video file is...
    • @iionly:
      Well videos should be deleted from directories. I will see this issue and if confirmed, than i will fix this. In the coming release, we are coming with more control over queue. So many updates and recommended to upgrade version 3.0.

      I hope, we will be able to release next week. You can try svn version if you are more curious. Here you can find svn version. http://izapvideos.googlecode.com
      Thanks.

    • Please tell me what a stable version of ffmpeg you're using, and (or) give the download link! Video really is not deleted from the server, I have many users, and even though I have 3 terabytes of memory on the server, but the place is quickly spent, but very difficult to remove by hand! Watermarks I work normally, but if they interfere with correct operation of the queue, then of course they must be removed, some laws relating to cessation of the queue because of some video files I have not watched. In one case, these files are properly converted, but in either case, all froze, as if to load each file separately, they are almost always converted well, so I can not respond because of some files froze all. I'm going to test the work of the video plug on your site. Thank you for your reply!  I look forward to the new version!

    • @iZAP:

      Thanks, I might test out version 3 svn soon, because vazco_mainpage now is ready to embed it on the main page. Though I must say that I'm still a bit worried because of the many comments about queue problems. With version 2.5 I've no queing problems anymore although it was quite difficult to get it running in the first place on my productive server due to some of the default ffmpeg parameters not being accepted by the server (either not at all or only resulting in errors with some files). I had no such problem on my test installation before. The only remaining problem both on the test server and the productive server is the problem with the files not getting deleted from the user upload directories. Although this is quite a valid reason to test version 3 at least on my test installation :-).