All Site Activity

  • Codebrane replied on the discussion topic Cannot upload profile icon in the group Elgg Technical Support
    When I upload a profile icon I get the error: Sorry; there was a problem uploading your profile picture. I have debug turned on but the only suspicous thing I can see is: Page /elgg15/pg/icon/sm00ay/master/.jpg generated in 0.380502939224...
  • Ben Werdmuller replied on the discussion topic simplecache not loading javascript files in the group Elgg Technical Support
    Hi, I've installed a new copy of elgg 1.5rc1 on GoDaddy: copied tar.gz file created a new db made it all working with default settings For some reason all javascript functionality is not working. On my local xamp installation everything...
    • @M.C.  that's quit a list.  Am I correct that all are Enabled?  If so here is what works for me.  First elgg will place the news plugins at the bottom by default, start by disabling each one at a time, dumping the simplecache and starting simple cache back up each time.

      Now I can tell you you may have some plugins located wrong, example is to keep like minded plugin together like blog and place blogextended just below it.  walltowall just under messageboard, I group all my profile related plugin together.  Keep custom_index either very top or very bottom.

      I understand a lot of plugin developers say to place the plugin at the bottom, but not every plugin can have this position.

      Make sure garbagecollector and logrotate are set to weekly and force a cron clean up.  www.xxxxxx.com/pg/cron/weekly.

      Now my advice is do as I say not as I do because you have so many plugin I would conside which ones you realy need, your site will be much faster.

      Hope this helps

    • Hi Goofbucket

      Thank you for helping me. I tried the cron and minue i turn off the simple cache, all css goes off.

      I disabled all plugins and its still the same.

      image

      Strange its happening with all plugins disabled.

      The minute i click enable simple cache, site loads normally

      Im debugging and making changes so i need to disable caching

      What could be the issue

    • so your java is back, and yes this is an issue with simplecache, and I am sorry but probably over my head. Do a search on simple cache and you should find the right thread with the right people.  sorry I could not help more.

  • kimmy added a new discussion topic PHP help in the group Elgg Technical Support
    HelloJust interested to know if ELGG will work correctly with php running as suphp rather than an apache module. ThanksKimmy
  • marley2009 has updated their profile
  • Kevin Jardine replied on the discussion topic Cannot upload profile icon in the group Elgg Technical Support
    When I upload a profile icon I get the error: Sorry; there was a problem uploading your profile picture. I have debug turned on but the only suspicous thing I can see is: Page /elgg15/pg/icon/sm00ay/master/.jpg generated in 0.380502939224...
  • marley2009 has updated their profile
  • Codebrane replied on the discussion topic Cannot upload profile icon in the group Elgg Technical Support
    When I upload a profile icon I get the error: Sorry; there was a problem uploading your profile picture. I have debug turned on but the only suspicous thing I can see is: Page /elgg15/pg/icon/sm00ay/master/.jpg generated in 0.380502939224...
  • Codebrane replied on the discussion topic Cannot upload profile icon in the group Elgg Technical Support
    When I upload a profile icon I get the error: Sorry; there was a problem uploading your profile picture. I have debug turned on but the only suspicous thing I can see is: Page /elgg15/pg/icon/sm00ay/master/.jpg generated in 0.380502939224...
  • masade has a new avatar
    masade
  • Codebrane added a new discussion topic Cannot upload profile icon in the group Elgg Technical Support
    When I upload a profile icon I get the error: Sorry; there was a problem uploading your profile picture. I have debug turned on but the only suspicous thing I can see is: Page /elgg15/pg/icon/sm00ay/master/.jpg generated in 0.380502939224...
  • Dangko joined the group Elgg Technical Support
  • Marcus Povey replied on the discussion topic Cannot delete a user in the group Elgg Technical Support
    Login as admin user. Create a new user. Logout and login as the new user, fine. Logout and login as admin user and delete the new user. Get the error: Can not delete user Sorry; we could not find the specified profile. The user is removed from...
    • Yes, this is because of a permission check in the sub table delete function which fails because the base entity has been removed.

      Easy enough to fix.

    • I have just committed a fix in SVN.

      Subtable delete methods have now been deprecated and their functionality consolidated into delete_entity().

      This shouldn't cause any problems now, however there is a theoretical issue if a plugin author creates a subtype of a main entity with its own class AND actively removes the subtable handling code... but I suspect this is highly unlikely to happen and will probably cause issues on creation in any case.

  • Guy Nirpaz replied on the discussion topic simplecache not loading javascript files in the group Elgg Technical Support
    Hi, I've installed a new copy of elgg 1.5rc1 on GoDaddy: copied tar.gz file created a new db made it all working with default settings For some reason all javascript functionality is not working. On my local xamp installation everything...
    • @M.C.  that's quit a list.  Am I correct that all are Enabled?  If so here is what works for me.  First elgg will place the news plugins at the bottom by default, start by disabling each one at a time, dumping the simplecache and starting simple cache back up each time.

      Now I can tell you you may have some plugins located wrong, example is to keep like minded plugin together like blog and place blogextended just below it.  walltowall just under messageboard, I group all my profile related plugin together.  Keep custom_index either very top or very bottom.

      I understand a lot of plugin developers say to place the plugin at the bottom, but not every plugin can have this position.

      Make sure garbagecollector and logrotate are set to weekly and force a cron clean up.  www.xxxxxx.com/pg/cron/weekly.

      Now my advice is do as I say not as I do because you have so many plugin I would conside which ones you realy need, your site will be much faster.

      Hope this helps

    • Hi Goofbucket

      Thank you for helping me. I tried the cron and minue i turn off the simple cache, all css goes off.

      I disabled all plugins and its still the same.

      image

      Strange its happening with all plugins disabled.

      The minute i click enable simple cache, site loads normally

      Im debugging and making changes so i need to disable caching

      What could be the issue

    • so your java is back, and yes this is an issue with simplecache, and I am sorry but probably over my head. Do a search on simple cache and you should find the right thread with the right people.  sorry I could not help more.

  • dozenhost posted on Timothy Wall's message board
  • dozenhost posted on Timothy Wall's message board
  • Ben Werdmuller replied on the discussion topic simplecache not loading javascript files in the group Elgg Technical Support
    Hi, I've installed a new copy of elgg 1.5rc1 on GoDaddy: copied tar.gz file created a new db made it all working with default settings For some reason all javascript functionality is not working. On my local xamp installation everything...
    • @M.C.  that's quit a list.  Am I correct that all are Enabled?  If so here is what works for me.  First elgg will place the news plugins at the bottom by default, start by disabling each one at a time, dumping the simplecache and starting simple cache back up each time.

      Now I can tell you you may have some plugins located wrong, example is to keep like minded plugin together like blog and place blogextended just below it.  walltowall just under messageboard, I group all my profile related plugin together.  Keep custom_index either very top or very bottom.

      I understand a lot of plugin developers say to place the plugin at the bottom, but not every plugin can have this position.

      Make sure garbagecollector and logrotate are set to weekly and force a cron clean up.  www.xxxxxx.com/pg/cron/weekly.

      Now my advice is do as I say not as I do because you have so many plugin I would conside which ones you realy need, your site will be much faster.

      Hope this helps

    • Hi Goofbucket

      Thank you for helping me. I tried the cron and minue i turn off the simple cache, all css goes off.

      I disabled all plugins and its still the same.

      image

      Strange its happening with all plugins disabled.

      The minute i click enable simple cache, site loads normally

      Im debugging and making changes so i need to disable caching

      What could be the issue

    • so your java is back, and yes this is an issue with simplecache, and I am sorry but probably over my head. Do a search on simple cache and you should find the right thread with the right people.  sorry I could not help more.

  • Codebrane replied on the discussion topic Cannot delete a user in the group Elgg Technical Support
    Login as admin user. Create a new user. Logout and login as the new user, fine. Logout and login as admin user and delete the new user. Get the error: Can not delete user Sorry; we could not find the specified profile. The user is removed from...
    • Yes, this is because of a permission check in the sub table delete function which fails because the base entity has been removed.

      Easy enough to fix.

    • I have just committed a fix in SVN.

      Subtable delete methods have now been deprecated and their functionality consolidated into delete_entity().

      This shouldn't cause any problems now, however there is a theoretical issue if a plugin author creates a subtype of a main entity with its own class AND actively removes the subtable handling code... but I suspect this is highly unlikely to happen and will probably cause issues on creation in any case.

  • Marcus Povey replied on the discussion topic Cannot delete a user in the group Elgg Technical Support
    Login as admin user. Create a new user. Logout and login as the new user, fine. Logout and login as admin user and delete the new user. Get the error: Can not delete user Sorry; we could not find the specified profile. The user is removed from...
    • Yes, this is because of a permission check in the sub table delete function which fails because the base entity has been removed.

      Easy enough to fix.

    • I have just committed a fix in SVN.

      Subtable delete methods have now been deprecated and their functionality consolidated into delete_entity().

      This shouldn't cause any problems now, however there is a theoretical issue if a plugin author creates a subtype of a main entity with its own class AND actively removes the subtable handling code... but I suspect this is highly unlikely to happen and will probably cause issues on creation in any case.